Rozenkwarts sterk ingezoomd

Rozenkwarts is al altijd al een populaire steen geweest. Waarom is dat zo? En welke werking en betekenis wordt aan rozenkwarts toegeschreven?

Rozenkwarts in de geschiedenis

Rozenkwarts heeft een rijke geschiedenis en blijft tot op de dag van vandaag populair.

In het oude Egypte werd rozenkwarts geassocieerd met de godin Isis. De stenen werden daardoor niet alleen als het symbool van de liefde gezien, maar ook van de schoonheid. De oude Egyptenaren geloofden dat rozenkwarts anti-verouderingseigenschappen had en ze gebruikten het dan ook in gezichtsmaskers en amuletten.

De oude Grieken en Romeinen dachten dat de steen door Aphrodite of Venus, de godin van de liefde, op aarde gebracht was. Zij geloofden dus ook dat de steen liefde en romantiek bevorderde.

Dit is ook nu nog steeds de belangrijkste betekenis die aan de edelsteen gegeven wordt.

Hoe ontstaat rozenkwarts?

Rozenkwarts is, net als andere vormen van kwarts, een steen die primair ontstaat vulkanisch gesteente en granietgangen op het moment dat gesmolten silicaatmassa begint af te koelen. Kwarts beslaat in totaal maar liefst twaalf procent van de aardkorst, waardoor rozenkwarts ook veelal in grote brokken gevonden wordt.

De melkachtige roze kleur ontstaat door het titanium en mangaan dat in het gesteente zit. De kleur kan ongelijk verdeeld zijn doordat er in het ene gedeelte meer titanium in de steen zit dan een ander deel.

Waar wordt rozenkwarts gevonden?

Rozenkwarts wordt op veel plekken in de wereld gevonden, maar de meeste stenen komen uit Brazilië en Madagaskar. Zo werd in 1959 voor het eerst rozenkwarts gevonden in Minas Gerais in Brazilië.

Ook in Zuid-Afrika, Madagaskar, Namibië, India, Sri Lanka, Duitsland en verschillende staten van de Verenigde Staten wordt veel rozenkwarts gevonden.

Rozenkwarts brokken ruw en gepijste

Genezende werking van rozenkwarts

Rozenkwarts doet al eeuwen dienst als de steen van de liefde en bevordert dan ook romantische, platonische en spirituele liefde. Het wordt dan ook vaak gebruikt als een cadeau voor geliefden en heeft een speciale plaats in verschillende spirituele en culturele praktijken over de hele wereld.

De steen stimuleert het lief hebben van anderen, maar ook van jezelf, en de steen helpt je dan ook jezelf te accepteren. Rozenkwarts kan dan ook goed helpen om het hart open te zetten voor liefde, maar het kan ook helpen om liefde te ontvangen en anderen te stimuleren om hun hart naar jou toe te openen.

Ook helpt de steen om negatieve energieën om te zetten in positieve energieën vol liefde. Rozenkwarts werkt dan ook goed om negatieve emoties te verwerken. Zo kan de steen goed helpen bij verdriet en kan het kalmeren bij boosheid en angst. Rozenkwarts helpt dan ook om anderen te vergeven en om innerlijke rust te vinden, maar ook om weer tot rust te komen bij stress of een burn-out.

De steen werkt extra helend voor de sterrenbeelden Stier, Kreeft en Weegschaal.

Sieraden met rozenkwarts kopen en dragen

Rozenkwarts heeft een rijke historiek en blijft populair vanwege zijn delicate kleur en de symboliek die eraan wordt toegeschreven. Als steen van de liefde werd de rozenkwarts in de tijd van de oude Grieken, Romeinen en Egyptenaren al veel gebruikt in sieraden, en tot de dag van vandaag draagt men de steen nog steeds graag bij zich.

Kijk eens in de webshop van Girls of the Wild voor sieraden met rozenkwarts. Er zit zeker wel wat tussen voor jezelf, maar misschien ook wel een sieraad met rozenkwarts om aan geliefden of dierbaren te geven.

Rozenkwarts wordt gebruikt in heel wat verschillende soorten sieraden, van oorbellen en ringen tot kettingen en hangers. Ook op GirlsoftheWild.com vind je heel wat juweeltjes gemaakt met amethist. Wil je dus een betaalbaar sieraad met rozenkwarts kopen? Neem dan een kijkje in de webshop.

Reageren? Dat kan hier :-)

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *