wat is de werking van howliet?

Wat is de helende werking van howliet? En voor welk sterrenbeeld is howliet in het bijzonder geschikt?

Howliet is een relatief nieuw gesteente dat nog geen 200 jaar op de markt is. De witte steen met grijszwarte aders is desondanks al zeer populair in sieraden, en steeds meer mensen ondervinden ook de positieve genezende werking van de edelsteen.

Hoe wordt howliet gevormd?

Howliet is een calcium-boorsilicaat. De edelsteen wordt veelal gevonden in evaporiet, een gesteente dat ontstaat door indamping nadat de verzadiging van mineralen en zouten in water te hoog wordt en vervolgens neerslaat.

De steen heeft een witte of crème-achtige kleur en bevat veelal grijze of bruine aders. De grijze aders worden veroorzaakt door de aanwezigheid van mangaanoxide in het gesteente, terwijl de bruine aders door ijzeroxide ontstaan.

Howliet wordt ook vaak geverfd in een turquoise of blauwe kleur en wordt dan onder naam turqueniet of turquereniet op de markt gebracht. Wij blijven blauwe howliet gewoon “howliet” noemen :-).

Waar wordt howliet gevonden?

Howliet is een redelijk zeldzame steen die vooral veel in Canada en de Amerikaanse staat Californië wordt gevonden. De steen werd voor het eerst pas in 1868 in Nova Scotia, het zuidoostelijke gedeelte van Canada, gevonden, en werd genoemd naar zijn ontdekker, de Canadese mineraloog Henry How.

Al snel werd howliet populair als steen voor sieraden.

wat is howliet?

Genezende werking van howliet

Howliet is een zeer positieve edelsteen die staat voor zelfstandigheid en kalmte. De steen kan je goed helpen om je eigen kracht (terug) te vinden, en bevordert verder ook je geduld en ambitie. Howliet versterkt het geheugen en wekt nieuwsgierigheid op. Wanneer je op zoekt bent naar meer kennis kan howliet dit verlangen dan ook goed stimuleren en je helpen om deze kennis op te nemen.

De edelsteen absorbeert negatieve emoties en neemt emoties zoals boosheid en frustratie weg. Hierdoor helpt howliet goed om je te kalmeren. Zo werkt de steen dan ook aardend, en laat hij je kritisch naar jezelf kijken.

Howliet helpt ook goed tegen spanning en stress en stimuleert je om te ontspannen. Bij slaapproblemen kan de steen hierdoor een goede werking hebben. Ook wanneer het druk in je hoofd is en je over veel zaken nadenkt, kan de steen rust geven.

Howliet werkt extra helend voor de sterrenbeelden Tweelingen en Maagd.

Sieraden met howliet kopen en dragen

De sobere witte kleur met de donkere aders zorgen ervoor dat howliet een mooie steen is in sieraden, maar ook de zijn genezende werking zorgt ervoor dat de edelsteen steeds populairder wordt om te dragen. Draag bijvoorbeeld een sieraad met howliet naar je werk om rustig te blijven en je te kunnen concentreren.

Je vindt in onze webshop verschillende sieraden met howliet!