aventurijn oorbellen en hangers kopen

Aventurijn (soms ook aventurien genoemd) is een vorm van half-doorschijnende kwarts die meestal voorkomt in het licht- tot donkergroen. Er zijn echter ook andere kleurvariaties mogelijk zoals oranje, bruin, wit en grijs, die meestal veel zeldzamer zijn. Aventurijn heeft een erg mooie glans die nog meer tot zijn recht komt wanneer de steen gepolijst wordt.
Welke betekenis en werking wordt toegeschreven aan aventurijn?

Hoe wordt aventurijn gevormd?

Aventurijn ontstaat wanneer kwarts smelt en opnieuw kristalliseert en hierbij deeltjes van andere mineralen “opneemt” of insluit. Deze insluitsels zijn bepalend voor de kleur van de aventurijn. Deeltjes fuchsiet resulteren in groene aventurijn, de meest voorkomende variant. Hematiet lever dan weer rode, oranje of bruine aventurijn op, en muscoviet doet blauwe, grijze of witte aventurijn ontstaan.

Waar wordt aventurijn gevonden?

De grootste concentratie aventurijn wordt gevonden in India, in de deelstaten Mysore en Chennai om precies te zijn. De aventurijn die hier wordt gedolven, is meestal groen van kleur. De glasintensiteit en schittering van de steen kan variëren en is afhankelijk van het inclusiegehalte fuchsiet in het kwarts.
Ook in Brazilië is heel wat aventurijn te vinden.

Naast India en Brazilië vind je aventurijn ook in enkele Europese landen zoals Noorwegen, Spanje en Rusland. Naast de groene variant, worden hier ook witte, oranje en grijze variaties opgegraven.

aventurijn sieraden

Genezende werking van aventurijn

Aventurijn wordt gewaardeerd om zijn kalmerende en helende eigenschappen die emoties in evenwicht helpen brengen. Dit maakt de edelsteen vooral nuttig bij negatieve gevoelens zoals woede, irritatie en frustratie. Heeft de chauffeur voor jou net de laatste parkeerplaats ingepikt? Begint het net te regenen op het moment dat je een eind te voet moet wandelen? Merk je dat je alweer de verkeerde wachtrij aan de kassa in de supermarkt hebt gekozen? In al deze kleine frustrerende situaties brengt aventurijn rust en kalmte. Aventurijn laat je positiever en met meer optimisme naar het leven kijken, en helpt om de “kleine frustraties des levens” te relativeren.

Op een dieper niveau stimuleert aventurijn zelfreflectie en geestelijke stabiliteit. De steen stelt je in staat om oorzaken van eventuele problemen te identificeren. Want alleen zo kan je negatieve patronen doorbreken en veranderen.

Aventurijn werkt extra helend voor de sterrenbeelden Stier, Kreeft, Leeuw, Maagd en Waterman.

Sieraden met aventurijn kopen en dragen

Goed nieuws! Ondanks al die prachtige eigenschappen is aventurijn een heel betaalbare edelsteen. Ook op Girls of the Wild vind je heel wat sieraden met aventurijn die erg betaalbaar zijn, van fantasie-oorbellen tot hangers, in heel wat verschillende stijlen.

Snuister in onze collectie aventurijn-sieraden. Je vindt vast iets naar je goesting 🙂 .

Reageren? Dat kan hier :-)

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *