sieraden met aquamarijn kopen

Aquamarijn is een prachtige edelsteen die behoort tot de beril-mineraalgroep (wat hem verwant maakt met smaragd). Wat is de werking en de betekenis die wordt gelinkt aan aquamarijn?

De mooie blauwe tot blauwgroene kleur doet denken aan het altijd veranderende water van de zee, en dat leidde ook tot de naam van de edelsteen. Aquamarijn is een samenstelling van de Latijnse woorden aqua (water) en mare (zee).

Verder staat aquamarijn bekend om zijn mooie schittering en glans, die zeker bij geslepen aquamarijn in volle glorie te bewonderen is.

Hoe wordt aquamarijn gevormd?

Aquamarijn ontstaat uit de reactie van magma met pegmatieten, een gesteente met een hoog gehalte aan mineralen, waaronder beryllium en aluminiumsilicaat.

Wanneer magma met deze gesteenten in aanraking komt, worden er grote hoeveelheden warmte geproduceerd. Deze warmte zorgt voor de vorming van aquamarijn kristallen in het gesteente. De typische blauwgroene kleur van aquamarijn is te danken aan de aanwezigheid van ijzer tijdens deze reactie.

Waar wordt aquamarijn gevonden?

Aquamarijn komt voor in bergachtige gebieden over heel de wereld. In Brazilië vind je de grootste natuurlijke concentratie aquamarijn. In 1910 werd er zelfs de grootste aquamarijn ooit ontdekt, met een gewicht van 110 kg!

Afrika heeft ook grote hoeveelheden aquamarijnafzettingen. De edelsteen wordt er onder meer gewonnen in Nigeria, Kenia, Madagaskar, Mozambique en Angola. Andere landen waar aquamarijn terug te vinden is, zijn Rusland, Pakistan en India.

aquamarijn wordt gevonden in kenya

Genezende werking van aquamarijn

Net zoals de zee bij eb en vloed aan het strand leert om “los te laten”, doet ook aquamarijn dat. De edelsteen nodigt uit om negatieve gevoelens en energie los te laten (ook afkomstig van andere mensen rondom je) en geeft energie, beschutting en harmonie.

Aquamarijn verhoogt de zintuigen en helpt zo om je meer bewust te worden van de wereld rondom je.  Deze “mindfulness” verbetert ook je emotioneel welzijn, want leven in het hier en nu maakt je meer bewust van je eigen emoties en die van anderen. Aquamarijn bevordert medeleven en compassie, hoewel het leven daar niet altijd toe uitnodigt.

Aquamarijn werkt extra helend voor de sterrenbeelden Stier, Tweelingen, Maagd, Weegschaal, Waterman en Vissen.

Sieraden met aquamarijn kopen en dragen

Aquamarijn is een erg mooie steen om in sieraden te verwerken. Bovendien is aquamarijn ook nog best betaalbaar, al kunnen de donkergekleurde varianten prijzig zijn. Bij Girls of the Wild vind je vooral de lichtblauwe soort.

Wanneer aquamarijn wordt opgewarmd, verliest het zijn groenachtige tint, waardoor vooral de blauwere kleur sterker doorschijnt. Dit proces gebeurt eigenlijk met de meeste aquamarijnstenen die in sieraden worden verwerkt.

Los van de kleur blijft aquamarijn een prachtig schitterende edelsteen, die vooral in geslepen (facet) vorm heel mooi tot zijn recht komt.

Ben je op zoek naar een betaalbaar sieraad met aquamarijn? Neem dan zeker een kijkje in de webshop. De meeste van onze sieraden met aquamarijn zijn handgemaakt door mij ;-).

Reageren? Dat kan hier :-)

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *