kersttakken met decoratie op houten achtergrond

Kerstmis nadert en de druk om een geschikt kerstcadeau te vinden stijgt weer. Zeker als je op zoek bent naar iets moois voor een bijzondere vrouw in jouw leven. Je wil een cadeau dat duidelijk maakt dat je tijd en moeite genomen hebt om iets te vinden dat écht bij haar past. Maar waar vind je nu dat perfecte cadeau dat op haar lijf geschreven is? Liefst zonder dat het een enorme hap uit jouw budget neemt?

Waarom deze Kerst niet schitteren met een (edelsteen)juweel uit onze webwinkel? Bij Girls of the Wild geloven we dat originaliteit en individualiteit belangrijker dan ooit zijn in de huidige maatschappij. Hier zal je geen dingen vinden met een 13-in-een-dozijn vibe, maar juwelen die net een beetje anders zijn.

Ons juwelengamma gaat van “een beetje uniek” tot volledig unieke handgemaakte stukken. Voor een origineel kerstcadeau voor haar, ben je dus bij ons aan het juiste adres. En dat allemaal voor een haalbaar budget!

Maar hoe ga je nu best te werk op die zoektocht naar dat uniek juweel? Met deze tips vind je zeker het juweel dat een perfect kerstcadeau voor haar is! En vind je het toch een beetje te spannend om helemaal zelf een juweel te kiezen, kan je altijd nog deze ultieme tip toepassen.

Tip 1: Hou rekening met haar stijlkeuzes

Het laatste wat je wil is een juweel met wat persoonlijkheid kopen om er dan nadien achter te komen dat het niet bij haar past. Daarom is het belangrijk dat je de juiste juwelenstijl kiest. Een goede manier om te ontdekken welke stijl bij haar past, is te kijken naar het soort sieraden dat ze nu al draagt. Welke boodschap roepen die bij jou op? Is dat misschien het idee op van “ingetogen elegantie” of juist “sprankelende opvallendheid”? Ken je het antwoord op die vraag, dan weet je meteen welke soort sieraden je nu voor haar moet kiezen.  Als ze typisch delicate en verfijnde juwelen draagt, bijvoorbeeld, dan is een subtiele kleine edelsteenhanger mogelijk een goede keuze. Als ze daarentegen eerder grote en opvallende sieraden verkiest, dan kan een statement oorbel of een stevige edelsteenhanger een geschikte keuze zijn. Hieronder illustreren we die stijlen met voorbeelden uit onze webshop.

Lees verder voor meer tips onder de voorgestelde juwelen.

Voorbeelden van subtiele sieraden in onze collectie:

Voorbeelden van statement juwelen:

Door de bomen het bos al kwijt? Geen nood, spring dan naar deze ultieme tip om op veilig te spelen.

Tip 2: Kijk naar haar kleurkeuzes

Niet alleen haar juwelenstijl, maar ook haar kleerkast, kan je helpen om slim te kiezen. Een juweel is immers meer dan alleen een los accessoire, het moet ook complementair zijn aan haar kledingstijl. Want wat is er nu beter om een look echt “af” te maken dan een bijpassend sieraad?

Heeft ze een professionele uitstraling en een kleerkast die voornamelijk gevuld is met kleren in klassieke en neutrale kleuren? Dan kan een simpele maar elegante ketting of armband met een edelsteen zoals onyx of labradoriet voor een perfecte finishing touch zorgen.

Combineert ze daarentegen die neutrale kleuren zelf met details in opvallende accentkleuren, dan kan je perfect een juweel met een gelijkaardige felle of opvallende kleur cadeau geven. Heeft ze bijvoorbeeld een opvallende rode handtas, dan is misschien een edelsteen zoals granaat een goed idee.

Een vrouw met een kleerkast vol kleurrijke of gedurfde outfits, zal je wellicht plezier kunnen doen met juweel dat ook diezelfde eigenschappen heeft. Een sieraad met een opvallend ontwerp uit onze boho collectie bijvoorbeeld of een juweel met edelstenen in een ongewone kleurenschakering.

Lees verder voor meer tips onder de suggesties voor juwelen met een opvallende kleur.

Door de bomen het bos al kwijt? Geen nood, spring dan naar deze ultieme tip om op veilig te spelen.

Tip 3: Zeg het met (speciale) edelstenen

 

Edelstenen zijn tijdloos en ook duurzamer dan een juweel uit kunststof, waardoor ze lang meegaan. Ze komen in allerlei vormen en kleuren en twee edelstenen zijn zelden identiek. Hierdoor hebben edelsteenjuwelen van nature een unieke uitstraling en zijn ze dus perfect als je een “one of a kind” cadeau wil geven.

Als je toevallig ook al weet wat haar favoriete edelsteen is, wordt het heel gemakkelijk om een gepersonaliseerd cadeau te vinden. In onze webshop vind je een ruim aanbod van edelsteensoorten in verschillende stijlen. Bij de hangers gaat dat dan van zeer minimale setting, over subtielere settingen tot settingen die zelf ook al behoorlijk wat sierwaarde en persoonlijkheid hebben. Op die manier is er voor elke stijl wat wils en kan je haar favoriete stijl met haar favoriete edelsteen combineren! Zoek per edelsteen in onze shop om een mooi overzicht te krijgen en een ideale keuze te kunnen maken.

Weet je niet of ze een speciale voorkeur voor een bepaalde steen heeft? Geen nood, ook dat kan opgelost worden! Je kan het ook persoonlijk maken door te kiezen voor haar geboortesteen of een steen die hoort bij haar sterrenbeeld. Daarom kan je in onze webshop ook zoeken op sterrenbeeld om de edelsteenjuwelen te vinden die er het best bij passen.

Meer weten? Deze blogs kunnen je helpen om op basis van astrologie de juiste edelsteen te kiezen.

Edelstenen hebben bovendien ook betekenissen op zich en ze kunnen dus ook als een symbolische boodschap of hulp gebruikt worden. Agaat staat bijvoorbeeld voor innerlijke rust en kalmte. Deze steen kan helpen om te aarden en de balans terugvinden. Met deze steen kan je dus een heel mooie symbolische boodschap overbrengen. Is dat de boodschap die je wel wil geven? Dan vind je hieronder alvast enkele suggesties. Lees verder onder deze voorstellen voor meer tips.

Om het gemakkelijker te maken om rekening te houden met de betekenis, staat bij al onze edelstenen ook de werking vermeld. Zo hoef je niet te twijfelen waar dat mooie juweel symbool voor staat.

Toch graag eerst onderzoek doen over de verschillende edelstenen en hun betekenis voor je een keuze maakt? In deze blogs vind je heel wat informatie om je op weg te helpen!

Tip 4: Hou rekening met allergieën

 

Voor mensen met een contactallergie voor bepaalde metalen (zoals voor Nikkel, de meest voorkomende contactallergie die ikzelf ook helaas heb), is het ook belangrijk dat het materiaal van het juweel daaraan aangepast is. Veel van onze producten zijn standaard al nikkelvrij, maar lang niet alles is allergie-proof. Daarom staat het materiaal van het juweel altijd duidelijk vermeld bij de producten en hebben we voor een aantal oorbellen ook de optie om een upgrade van het oorbelhaakje naar een ander materiaal te kopen.

Sterling zilver zal voor veel mensen een oplossing vormen voor contactallergieën. Tenzij er sprake is van een zeer ernstige vorm van de allergie, zullen om diezelfde reden ook verzilverde materialen en materiaal met een 18K goudcoating een optie zijn. Het zilver of goud werkt in die gevallen namelijk als een bufferlaag tussen de huid en het allergeen. Materialen in roestvrij staal, daarentegen, zijn weliswaar roestbestendig, maar bevatten vaak nog kleine hoeveelheden Nikkel en die kies je dus best niet voor iemand met een allergie. Ook de juwelen uit messing zijn niet allergeen-veilig en die laat je dus best ook links liggen in geval van twijfel.

Tip 5: Maak er een echte beleving van met één van onze geschenkmanden

 

Wil je liefst nog dat stapje verder gaan en ook jouw cadeau van dat beetje “special sauce” voorzien zodat het helemaal een unieke beleving wordt? Daar zijn wij bij Girls of the Wild ook helemaal fan van! Daarom hebben we speciaal voor Kerst een aantal geschenkmanden voorzien waarbij je meer dan alleen dat juweel kan cadeau doen. Zo hebben we bijvoorbeeld geschenkmanden zodat je samen met je juweel een (ver)liev(d)e boodschap zoals “Hello Gorgeous” of “To the Moon and Back” kan meegeven. Maar we hebben ook manden waar er naast het juweel ook nog wellness producten inzitten. Ideaal om echt over de hele lijn de boodschap van agaat (voor innerlijke rust en kalmte) of rozenkwarts (voor zelfliefde en mildheid) nog eens extra te versterken dus! Kijk hier om onze geschenkmanden te ontdekken.

Ultieme tip: Een cadeaubon met klein cadeautje

 

Ben je na al deze tips overtuigd geraakt dat een juweel van Girls of the Wild een goed idee is? Maar weet je echt niet wat te kiezen zodat het helemaal bij haar past? Dan is er nog de ultieme oplossing: een cadeaubon met klein cadeautje! Zo ben jij van de keuzestress af en kan je er tóch nog iets persoonlijk van maken door er een klein cadeautje bij te kiezen. Kijk hier voor het assortiment van leuke extraatjes voor een klein budget die perfect zijn om bij een cadeaubon te geven.

Reageren? Dat kan hier :-)

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *